МЛАДИ ТАЛАНТИ

          В парад на младостта и таланта се превърна концерта с участието на деца от училищата и детските градини от Елхово. Даже и мястото за правостоящи се оказа недостатъчно за желаещите да видят концерта.

            В парад на младостта и таланта се превърна концерта с участието на деца от училищата и детските градини от Елхово. Даже и мястото за правостоящи се оказа недостатъчно за желаещите да видят концерта.

            Програмата откриха децата от ОДЗ “Невен”. Техните жизнерадостни изпълнения поставиха впечатляващо начало и заредиха публиката с настроение.

            Учениците от Г”Св. Кл. Охридски” представиха училището си с мултимедийна презентация. “Учи, труди се, побеждавай” имат за девиз в гимназията. Кадрите разказваха още за историята на училището, живота на ученици и учители, завоювани постижения и отличия.  С песен учениците изказаха своята  признателност  и отправиха поздрав към бивши и настоящи учители. По традиция за празника на училището се организира конкурс “Мис и мистър гимназия”. На сцената дефилираха победителите в последния конкурс. Те споделиха със залата мечтите си да бъде техния град желано място за живот и работа, чист, приветлив и спокоен.

            ОУ ”Св. П. Хилендарски” се представи с музикалния спектакъл “Музикалната къщичка”. Танцьори и певци демонстрираха завидни за възрастта си умения.

            Децата от ЦДГ “Надежда” продължават традициите в родния край с народните си танци, но с не по-малко желание танцуват и модерни.

            Учениците от ПГ “Стефан Караджа” дефилираха пред публиката в ревю, в което представиха изработени от тях модели на дрехи. Настроението в залата ескалира с изпълненията  на оркестъра към училището.

            Макар и различни, хората най-добре общуват с изкуството. Чрез танци, учениците от ПУИ “Н. Й. Вапцаров” изразиха стремежите и мечтите си. А малките певици от Центъра за рехабилитация и социална интеграцияполучиха заслужените  аплодисменти на публиката за таланта си.

            Впечатляващ финал  представиха децата от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. Кукери  с магически танци и страшните маски прогониха завинаги злите духове и орисници. С  танца  “Река” пожелаха на града и неговите жители да им  “върви като по вода”.

            Концерта на младите таланти недвусмислено доказа, че с такива деца Елхово има бъдеще.