Приключи изпълнението на проект „Облагородяване и благоустрояване на междублоковите пространства и районите около тях”

IMG_9061Приключи изпълнението на дейностите по проект „Облагородяване и благоустрояване на междублоковите пространства и районите около тях”, финансиран в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда – 2013 г.” обявена от МОСВ и ПУДООС на тема „Обичам природата и аз участвам”. От постъпилите 2400 проекта бяха одобрени 305, сред които са и проектите на община Елхово: „Облагородяване и благоустрояване на паркова алея в гр. Елхово„ и ”Облагородяване и благоустрояване на междублоковите пространства и районите около тях ”.

С проектните дейности се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи и се създадоха зони за отдих и почивка. Оформени са цветни лехи и засадени иглолистни и широколистни видове и храсти. За подобряване на условията за отдих са монтирани пейки и кошчета.

Около представените обекти са разположени голям брой жилищни сгради – блокове и фамилни къщи, в които живее голяма част от работоспособното население на града ни, търговски обекти и автогара. Облагородяването и благоустрояването на тези територии и добрият им вид ще внасят комфорт на жителите и гостите на гр.Елхово.