Започнаха дейностите с енергоспестяващ ефект на МБАЛ ”Св.Св.Иван Рилски” и Медицински център-1

IMG_0278Стартираха строително-монтажните дейности в изпълнение на проект „Строително – монтажни работи с енергоспестяващ ефект на сградата на МБАЛ ”Св.Св.Иван Рилски” град Елхово и Медицински център-1 Елхово”. Проектното предложение бе подадено от община Елхово на 23 март 2012 г., като споразумението за безвъзмездна финансова помощ по линия на Международен фонд „Козлодуй“ за изпълнение на проекта бе подписано на 26.07.2012 г.

Чрез реализацията на проекта община Елхово цели да подобри енергийната ефективност на сградата, използвана за нуждите на МБАЛ „Св.св. Иван Рилски” и Медицински център-1 Елхово. Това е предпоставка за създаване на нови възможности за повишаване на конкурентноспособността  и устойчивото развитие на региона и община Елхово, подобряване качеството на живот и работната среда с по-добър достъп до основните услуги.

По време на реализацията на проекта ще се изпълнят следните енергоспестяващи мерки: подмяна на съществуваща дървена дограма с PVC дограма, топлоизолиране на външните стени и саниране на подпокривното пространство.

По първата предприета за изпълнение енергоспестяваща мярка ще се извърши подмяна на стара дървена дограма с нов PVC профил. Дървената дограма не е подменяна и е в много лошо състояние. За втората предприета мярка – топлинно изолиране ще бъдат изолирани фасадните стени на сградата, като се извърши измазване около пукнатини и отвори, полагане на топлоизолация по стените, шпакловане и полагане на структурна мазилка по фасадните стени. Следващата енергоспестяваща мярка, която ще се предприеме е топлинно изолиране на покривната плоча. В следствие прилагането на дейностите ще се наблюдава значително намаляване на загубена топлина през покрива.