ОКОСЯВАТ ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ В ЕЛХОВО

        Продължава окосяването на тревните площи в град Елхово. Окосяването се извършва с машини, работници и средства на община Елхово.

            Продължава окосяването на тревните площи в град Елхово. Окосяването се извършва с машини, работници и средства на община Елхово.

            Пролетния сезон е характерен освен с красотата си и с бързото избуяване на тревата. Макар и тревните площи да се окосяват своевременно, бързото израстване на тревата създава впечатление за подценяване на проблема. В обшина Елхово е създадена организация за поредното окосяване на тревните площи.  Тревата се отстранява с палцова и самоходна косачка  и двама работници на община Елхово, които притежават правоспособност за работа с машините.  На места, където не е възможно използването на техника, тревата се окосява ръчно.

Окосени са тревните площи около съда, църквата, централната градска част, гробищния парк, детската площадка на ул. “Бенковски”. След окосяване на тревата по ул. “Трети март” и градинката срещу МБАЛ по график ще се окоси тревата в района на бензиностанцията на “Петрол” АД на ул. “Ал. Стамболийски”, около читалище “Развитие”, автогарата, бензиностанцията на ул.”Марица”, района на животинския пазар, около блоковите пространства по ул. “Ал. Стамболийски”.

Мероприятието се финансира от бюджета на община Елхово – дейност “Озеляване”.