НОВИ ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ В ОБЩИНА ЕЛХОВО ПО ПРОЕКТ “ПОДКРЕПА ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ”

          Община Елхово продължава изпълнението на проект „Подкрепа на достоен живот”, по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 051PO001-5.2.09 „ Алтернативи”, финансиран по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

            Проектът се изпълнява вече трета поредна година. В резултат на отлично изпълнение на показателите от екипа за администриране на проекта на ниво община, през ноември 2013г., Агенцията за социално подпомагане включи община Елхово в трети етап на реализация на проекта, в резултат на което бяха допълнени банката с лични асистенти и банката с потребители, желаещи да ползват социалната услуга. Желаещите да работят като лични асистенти преминаха през специално обучение.

            В резултат на отличното изпълнение на проекта от 1 януари тази година часовата квота по проекта за община Елхово бе увеличена от 3600 часа месечно на 4200 часа. Това даде възможност да бъдат разкрити нови места. Така, от началото на тази година възможност да ползват услугата „Личен асистент” получиха още 9 лица с увреждания в общината. Вече 40 потребители са обгрижвани в домашна среда от 38 лични асистенти.

            Изпълнението на проекта ще продължи до 31 август 2014 г.

  „Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”