Общо 46 потребители ползват услугата „Личен асистент”

handicap_fauteuil_lightboxОбщо 46 потребители ползват услугата „Личен асистент” по проекта и 44 лични асистенти на община Елхово „Подкрепа за достоен живот“ към 30.04.2014 г.. От одобрените 46 ползватели, 12 са самотноживеещи, а 3 са деца. Включени са хора с различни възрасти и заболявания, които ги поставят в невъзможност да се обслужват сами.
По проекта работят със сключени трудови договори и 44 лични асистенти. От тях 2 са на пълен работен ден, а останалите предоставят социалната услуга почасово. Реализирането на услугата „Личен асистент” е съгласно разработен индивидуален план за всеки потребител, съобразен в максимална степен с начина на живот на потребителя. В хода на проекта е създадена своебразна „банка” за лични асистенти, лица преминали обучение и имат възможност да предоставят услугата при наличието на одобрени потребители.
Екипът за организация и управление на Проекта е в постоянен контакт с потребители и лични асистенти, което дава положителен резултат и удовлетвореност на всички участници.
Предоставянето на социалната услуга стартира на 10 януари 2011 г., като обхванатите потребители са от трите етапа на проекта. На територията на Община Елхово за тези три години в услугата бяха включени 70 ползватели и 77 лични асистенти.
Проект „Подкрепа на достоен живот” се реализира по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 051PO001-5.2.09 „ Алтернативи”, финансиран по Оперативна програма ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”