ВРЪЧИХА СЕРТИФИКАТИ НА СОЦИАЛНИТЕ АСИСТЕНТИ В ЕЛХОВО

            Петнадесет социални асистенти, които ще работят по проект на община Елхово получиха удостоверения за професионално обучение. Официалната церемония се състоя в НТС Елхово.

           Петнадесет социални асистенти, които ще работят по проект на община Елхово получиха удостоверения за професионално обучение. Официалната церемония се състоя в НТС Елхово.

            На тържеството присъства Ангел Ангелов управител на ТО на НТС Ямбол, лекторите Емилия Димова и Светослава Яновска, Димитър Стойков – секретар на НТС Елхово, Мария Никова – ръководител на проекта.

            Г-н Ангелов поздрави участниците в курса за придобитите знания в резултат на обучението и изрази задоволството си от съвместната работа  с община Елхово.

Лекторите изразиха увереност, че участниците в курса ще се справят с предстоящите им задължения и им пожелаха здраве и лично щастие.

            Г-жа Никова изказа благодарност на обучителната организация а на завършилите професионалното обучение пожела спорна работа по проекта.

С връчване на легитимни удостоверения за завършено професионално обучение приключи  една от дейностите по проект „Предоставяне на социални услуги за хора с увреждания“. По проекта за 1 месец са обучени общо 15 лица от община Елхово, които придобиват правото да работят с деца и възрастни с увреждания и хронични заболявяния. След успешно положен теоритичен и практичен изпит обучаемите получават  професионална квалификация “сътрудник социални дейности”.

По време на обучението  социалните асистенти са преминали учебни дисциплини свързани с възгледите, методите и техниките за социалният работник, нормативната уредба на социалните услуги, събирането и анализа на информация, социалната оценка на ситуацията, договарянето на социални услуги, социалната медицина. С цел устойчивост на проекта, за обучените е осигурена подходяща работа за 12 месеца.

            Проекта на община Елхово е на стойност 44 800 евро и се  реализира с финансовата подкрепа на Програма ФАР „Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи“ чрез Министерството на труда и социалната политика, Компонент 2 – Предоставяне в общността на медицински, социални и образователни услуги за възрастни хора. Водеща организация по проекта е община Елхово,  а партньори са Сдружение „Общински клуб на хората с увреждания – Елхово“ и Сдружение „Партньори за европейско развитие – град Елхово”.