Община Елхово назначи медицински специалисти по Проект „Нови възможности за грижа”

nvg

   Община Елхово в изпълнение на Дейност 3 и Дейност 5 на Проект № 2014BG05M9OP001-2.2015.001-C0001 „Нови възможности за грижа”, бюджетна линия № 2014BG05M9OP001-2.2015.001 „Нови алтернативи” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. назначи медицински специалисти с професионална квалификация „Медицинска сестра” или „Медицински фелдшер”, които могат да извършват професионални дейности, определени в Наредба № 1 от 8 февруари 2011 г. и попадат в обхвата на дейностите по проекта, свързани с осигуряване на достъп до здравни услуги.

   Процесът на кандидатстване, подбор и наемане на медицинските специалисти по проекта и определяне на потребители на здравни услуги се извърши при недопускане на дискриминация, основана на пол, възраст, етническа принадлежност и др. През месец февруари 2016 г., са предвидени да получат здравни услуги 24 потребители на услугата „Личен асистент“ от 3-ма наети медицински специалисти по предварително изготвен месечен почасов график.

   В резултат от проекта „Нови възможности за грижа“ ще се подобри достъпът не само до основни социални, но и до здравни услуги и ще се постигане независимост и социална интеграция на хората с увреждания и възрастните хора за едно по-добро качество на живот.

  Проектът се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане чрез Главна дирекция „Социално подпомагане“, а община Елхово е партньор по Проекта.

   Проект „Нови възможности за грижа”  се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово като партньор по проекта на Агенцията за социално подпомагане носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”