На тринадесетото заседание на Общински съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 25.08. 2016 г. от 09.00 ч. в заседателната зала на общината

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л

Препис-извлечение:

 

П Р О Т О К О Л

№ 13

 

На тринадесетото заседание на Общински съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 25.08. 2016 г. от 09.00 ч. в заседателната  зала на общината.

От 17 общински съветници на заседанието присъстваха  14.

…………………………………………………………………………………………………………………

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО:  Кандидатстване с проект с наименование „Основен ремонт на общински пътища намиращи се на територията на Община Елхово“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

   ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров-кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

119/13/1/ Общински съвет – Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект с наименование  „Основен ремонт на общински пътища намиращи се на територията на Община Елхово“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

 

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Стратегическа цел 3, приоритет 6,  специфична цел 6.1 на Общинския план за развитие на Община Елхово за периода 2014-2020 год.

 

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.

 

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Кандидатстване с проект с наименование „Ремонт, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура- Обединено детско заведение „Невен“  град Елхово“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров-кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

120/13/2/ Общински съвет – Елхово:

 

1.На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА, Общински съвет – Елхово дава своето съгласие, Община Елхово, област Ямбол да кандидатства с проект с наименование  „Ремонт, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура – Детска градина „Невен“  град Елхово“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г.

 

2.Дейностите в горепосочения проект съответстват на Приоритет 4,  специфична цел 4.1 и 4.2 на Общинския план за развитие на Община Елхово за периода 2014-2020 год.

 

3.Упълномощава кмета на Община Елхово да извърши всички последващи действия.

 

               3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Преобразуване на Общински детски комплекс-Елхово в Център за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс-Елхово

ВНОСИТЕЛ: Петър Андреев Киров-кмет на община Елхово

 

ОбС РЕШИ:

 

121/13/3/ Общински съвет – Елхово:

 

  1. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и във връзка с §18, ал1, т.1 от ЗПУО преименува Общински детски комплекс – Елхово в

Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс Елхово.

  1. На основание чл.21, ал.1, т.23 от ЗМСМА и във връзка с §18, ал1, т.1 и ал.2  от  Преходните и заключителните разпоредби от ЗПУО

дава съгласие в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс Елхово да бъдат развивани всички дейности, посочени в чл.49, ал.1 от ЗПУО, а именно:

– развитие на интересите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта;

– кариерно ориентиране и консултиране;

– превантивна, диагностична, рехабилитационна, корекционна и ресоциализираща работа с деца и ученици;

– ресурсно подпомагане на деца и ученици със специални образователни потребности;

– педагогическа и психологическа подкрепа;

– прилагане на програми за подкрепа и обучение за семействата на децата и учениците с увреждания.

  1. Упълномощава кмета на община Елхово да определи със заповед дейността по чл.49 от ЗПУО.
  2. Съхраняването на задължителната документация на Общински детски комплекс – Елхово да се осъществи, съгласно Закона за Националния архивен фонд, Наредбата за реда за организирането, оброботването, експертизата, съхранението и използването на документите в учрежденския архив на държавните и общински институции и Наредба № 4 от 16.04.2003 г. за документите за системата на Народната просвета.

 

 

 

 

 

 

 

Вярно,

Гл.специалист ОбС:                                             Председател на ОбС /П/

/Мария Петрова/                                            /Николай Тончев /