УВЕЛИЧИХА СЕ ЗАЕТИТЕ ПО НП“ОСПОЗ“ В ЕЛХОВО

           Кметът на община Елхово подписа протокол с Д “Бюро по труда” Елхово за разкриване на нови 23 работни места.  Така броят на заетите лица по националната програма стават 88.

          Кметът на община Елхово подписа протокол с Д “Бюро по труда” Елхово за разкриване на нови 23 работни места.  Така броят на заетите лица по националната програма стават 88.

            Разкрити са по едно работно място в населените места от община Елхово с изключение на селата Стройно, Малко Кирилово и Славейково. Наетите лица са ще работят до края на годината при пълен работен ден. Ще се изпълняват дейности с траен характер. Предвижда се премахване на нерегламентирани сметища, рекултивация на терена, освежаване и ремонт на детски площадки и други обществени терени, ремонт на ограда на гробищен парк, тесане на алеи, площадки, канавки, събиране на шума по тревни площи, резитба на клони и др.

            Назначените 5 работника за град Елхово ще работят с групата за направа на тротоарни настилки и ще санират обществени терени. Средствата за дейностите се обезпечават от община Елхово. Средствата за работна заплата на наетите лица са осигурени по програмата от реализирани икономии.

            От началото на годината по НП”ОСПОЗ” в община Елхово работят домашни помощници в града и селата, социоконсултанти, охрана на обществени сгради. С работници по програмата се произвежда разсад за зацветяване, оформят се цветно градинките в централната градска част, подрязват се храстите и др. Сформирана е група и за работа на разкопките в с. Стройно.  Най-голям брой са заетите в строително-ремонтни дейности. Близо половината количество от предвидените базалтови плочки са положени. Изградени и ремонтирани са тротоарни настилки по улиците “Вардар”, “Лом”, “Белград”, “Ив.Шишман” “Крум” и др.