Стартира дванадесети пореден пленер“Яница“


15 юни 2017
Публикувано от

В понеделник 19 юни стартира дванадесетото издание на превърналият се традиционен пленер „Яница“. Началото ще бъде дадено в малката заседателна зала на община Елхово на среща между художниците и кмета на град Елхово Петър Киров. Участниците в таз годишния пленер със своята доказана дарба и талант, поддържат високото художествено ниво, тъй като техните произведения са признати не само на Балканите , но и в света.

Участниците тази година са: Валентин Стоянов, Георги Янчев, Васко Василев, Куман Сталев, Ангел Трънков, Петя Христова, Ивелина Какърова, Минчо Георгиев, както и гостуващите творци Димитър Борисов, Димитър Витанов и Димо Генов.

Участниците в пленера ще бъдат настанени в Къща за гости „Какъровата къща“ с. Лалково, където изцяло ще се отдадат на изкуството в дните от 19 до 23 юни. Пленерът ще завърши с изложба на творби създадени по време на пленера, която ще бъде представена в читалище „Развитие“ гр.Елхово в петък  – 23 юни. Пленер „Яница“ се организира под патронажа на кмета на община Елхово г-н Петър Киров около Еньовден и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на Елховския край.

Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. Тази година пленерът ще премине с предварително зададена тема „Пейзаж и фрагменти от региона“, като допустимите  материалите за работа са масло, акрил, акварел и пастел. За изминалите 11 години от проведените пленери община Елхово  разполага с близо 100 картини от изявени творци.

Версия за печат
Вторник, 20 Март 2018 / 00:04 часа

Времето в Елхово

Елхово
Облачно
5°C
Усеща се като: 2°C
Налягане: 1010 mb
Влажност: 99%
Вятър: 4 m/s ССЗ
Ветровито: 6 m/s
Изгрев: 06:19
Залез: 18:24