Близо 1400 души ще участват във фолклорния фестивал „Тунджа пее и танцува 2018“, който ще се проведе тази седмица в Елхово

Възстановен след повече от три десетилетия прекъсване, днес, фолклорният фестивал „Тунджа пее и танцува“ се радва на изключителен интерес. Показателно за това е нарастващия брой подадени заявки за участие, а това води след себе си още повече участници.

Тази година, в третото издание на най – големия фолклорен празник в нашата община, се очаква да се включат близо 1 400 участника. Двата фестивални дни ще стартират още рано сутринта – от 9 часа, на централния площад. Официалното откриване ще бъде на 25 май, а след това ще започне конкурсната програма, която ще продължи и до късните следобедни часове на 26 май. На финала на „Тунджа пее и танцува“ ще ни гостува фолклорен ансамбъл „Загоре“ с концерт, който ще започне около 19 часа. Веднага след това предстои награждаването на отличилите се участници от конкурсната програма в двата фестивални дни.

Градът ни отново ще посрещне малки и големи певци, танцьори и свирачи от общините: Тополовград, Свиленград, Харманли, Тунджа, Стралджа, Бургас, Шумен, Ямбол, Сливен, Котел, Нова Загора, Раднево, Царево, Ахелой, Елхово и др.

И публика и участници ще станат свидетели на изпълненията на професионалисти и любители на българския фолклор, на пъстри носии от различните краища на страната ни. Организаторите отново ще предложат десетки часове, в които присъстващите ще се насладят на богата музикално – танцова фолклорна програма.

За Община Елхово и НЧ „Развитие – 1893“ – организатори на фестивала, е важно, че почти всички участници от първото издание се завръщат за участие отново всяка следваща година. Това от една страна показва, че се върви в правилна посока, изразява доверие и дава увереност, че голямото ни фолклорно събитие ще пребъде, но от друга страна, изисква огромна отговорност и усилена работа.

 

Програма:
Първи ден – 25 май 2018 /петък/
9.00 ч. – Официално откриване на фестивала
9.15 ч. – Начало на конкурсната програма
Втори ден – 26 май 2018 /събота/
9.00 ч. – Конкурсна програма
19.00 ч. – Концерт на фолклорен ансамбъл „Загоре“ – гр. Стара Загора
20.00 ч. – Награждаване на отличените участници и закриване на фестивала