От днес стартира четиринадесетото издание на пленер Яница


24 юни 2019
Публикувано от

Днес, за четиринадесета поредна година стартира  превърналият се в традиционен пленер „Яница“. Началото бе дадено в малката заседателна зала на Община Елхово, на традиционната среща между художниците и кмета на община Елхово г-н Петър Киров.

Художниците, които ще се включат в творческото предизвикателство са: Валентин Стоянов, Георги Янчев, Васко Василев, Куман Сталев, Ангел Трънков,  Петя Христова, Ивелина Какърова, Минчо Георгиев,Димитър Нейчев, Димо Генов и Петър Тепсизов.

Със своята доказана дарба и талант ,творците поддържат високо  художествено ниво. Техните произведения са признати не само на Балканите, но и в света.

Участниците ще бъдат настанени в Къща за гости ,,Сигнал“ с.Стройно, където изцяло ще се отдадат на изкуството в дните от 24 до 28 юни. Пленерът ще бъде закрит с изложба на сътворените от тях творби , която ще бъде представена в читалище „Развитие- 1893“  гр.Елхово  в петък – 28 юни от 17:30 часа.

Пленер „Яница“ се организира около Еньовден ,под патронажа на кмета на община Елхово г-н Петър Киров и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно -историческите забележителности, бит и култура на Елховския край. Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. За изминалите  13 години от проведените пленери, община Елхово разполага с над 100 картини от изявени творци.

Версия за печат
Неделя, 20 Окт 2019 / 07:02 часа

Времето в Елхово

Елхово
Предимно ясно
12°C
Усеща се като: 11°C
Налягане: 1020 mb
Влажност: 100%
Вятър: 1 m/s С
Ветровито: 3 m/s
Изгрев: 07:31
Залез: 18:25