Коледарска група към Читалище „Развитие“ – Елхово коледува в Община Елхово


20 декември 2019
Публикувано от

Коледарската група на Читалище „Развитие“ – Елхово с ръководител Снежана Делчева зарадва със своите песни и благословии кмета и служителите на Община Елхово. Спазвайки традицията от преди повече от 100 години коледуването в селището да започне след благословията на кмета, коледарите го посетиха в Община Елхово и изпяха традиционните коледарски песни.

Станеникът на групата изказа благословията над боговицата и даровете, с които кмета г-н Петър Киров ги дари, за да има здраве, хляб и много берекет за всички жители на общината.

Кметът като стопанин на общината им благодари за песните, благословията и за това, че млади хора като тях пазят жив корена българските традиции. На Бъдни вечер по стара традиция коледарите ще пеят по домовете в гр. Елхово за здраве, щастие и благоденствие.

Любителите на коледарските традиции и обичаи ще имат възможността да им се насладят на 21 декември (събота) от 11.00 часа на Централен площад в град Елхово. В Общинският коледарски празник ще се включат всички коледарски групи от община Елхово.

Времето в Елхово

Елхово
Частично слънчево
2°C
Усеща се като: 7°C
Налягане: 1040 mb
Влажност: 51%
Вятър: 0 m/s С
Ветровито: 0 m/s
Изгрев: 07:37
Залез: 17:14