Мюзикълът „Българи от старо време“ гостува в Елхово, по покана на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Елхово организира на 27.02.2020год. от 15,00 часа в Читалище „Развитие 1893“ – Елхово по случай 3-ти март – Националния празник на България,  мюзикъл „БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ“ от Асен Карастоянов на ДЪРЖАВНА ОПЕРА БУРГАС, адаптирана версия подходяща за всички ученици от от IV до VII клас. Входът за всички желаещи да наблюдават това събитие ще бъде свободен.

Вдъхновен от повестта „Българи от старо време“ на Любен Каравелов, написана в Русия с много любов и носталгия, композиторът Асен Карастоянов пише музика към нея и така се ражда мюзикъла „Българи от старо време“.  Главните действащи лица – двамата копривщенски големци дядо Либен и Хаджи Генчо, оживяват с патриархалната романтика, колорита и духа на българите от епохата на Възраждането, скъпи на всеки българин. Единият – корав, суров и строг, но справедлив човек, а другият – набожен, учен, хитър и деспотичен; двамата представляват двата стълба на обществото по онова време. В годините на робство те възпитават децата си Павлин и Лиляна в подчинение и послушание, но младостта е младост и нищо по-хубаво няма от нея.

С този мюзикъл МКБППМН цели да привлече интереса на подрастващите да запълват свободното си време със стойностни неща, като изкуството. През тази година МКБППМН предвижда множество прояви с превантивен характер, насочени към подрастващите от всички възрастови групи.