Решение № : 40 от 28.03.2007 на ОбС гр.Елхово

О Б Щ И Н С К И  С Ъ В Е Т – Е Л Х О В О, О Б Л А С Т  Я М Б О Л
П Р О Т О К О Л
№ 40

На четиридесетото редовно заседание на Общинския съвет-Елхово, област Ямбол, проведено на 28.III.2007 г. от 09.00 ч. в залата на общината.

Д Н Е В Е Н  Р Е Д:

1.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Изменение и допълнение на Наредба № 10 на ОбС за съставянето, изпълнението и отчитането на общинския бюджет.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

844/40/1/  На основание чл.21 ал.2 във връзка с чл.21 ал.1 т.10 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и чл.9 от Закона за общинския бюджет, Общински съвет – Елхово:
1.Отменя “Раздел VІІІ Общински дълг” от чл.49 до чл.55.
2.Създава нов “Раздел VІІІ Общински дълг” от чл.49 до чл.58:
чл.49 ал.1. Общинският дълг включва всички финансови задължения поети с решение на Общинския съвет от името и за сметка на общината.
ал.2. Не са общински дълг текущите задължения на общината към доставчици на стоки и услуги и дълговете на търговските дружества с общинско участие в капитала.
ал.3. Дългосрочният общински дълг се формира от:
1.емисии на общински ценни книжа;
2.дълг, поет с договори за общински заеми;
3.дълга на общински предприятия по чл.52 от Закона за общинска собственост;
4.изискуеми общински облигации;
5.безлихвени заеми, отпуснати по реда на чл.43 от Закона за устройство на държавния бюджет на Република България;
6.безлихвени заеми от Централния бюджет за финансиране на разходи до възстановяването им по одобрени проекти по програми, съфинансирани от Европейския съюз;
7.задълженията по търговски кредити и финансов лизинг над 2 год.чл.50 ал.1. По решение на Общинския съвет възникналият временен недостиг за финансиране на местните дейности в процеса на изпълнение на общинския бюджет се осигурява с краткосрочни заеми от:
1. извънбюджетни средства и фондове на общината;
2. банки и други финансови институции;
3. други източници.
ал.2. Заемите по ал.1 се ползват за текущо балансиране на бюджета и се възстановяват не по-късно от 25 декември на съответната година.
ал.3. В случай, че краткосрочния дълг не се погаси в срока по ал.2, същият може да бъде поет за срок не по-дълъг от 6 месеца.
чл.51. Дългосрочен общински дълг се поема с решение на Общински съвет за :
1.финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност;
2.рефинансиране на съществуващ дълг;
3.предотвратяване и ликвидиране на последиците от форсмажорни обстоятелства;
4.осигуряване плащания по изискуеми общински облигации.
чл.52 ал.1. Предложенията за поемане на дългосрочен и краткосрочен общински дълг се внася в Общински съвет от кмета на общината за разглеждане и одобрение.
ал.2. Предложението за поемане на дългосрочен дълг трябва да отговаря на следните изисквания:
1.проекта да е от полза на местната общност;
2.предложението да е придружено с пълно описание на проекта –
наименование, цели, технико-икономически обосновки, очаквани срокове на реализация, социално-икономически анализ на очакваните резултати;
3.да е направено пълно описание на всички финансови параметри на
проекта – източници на финансиране и размер на финансовия ресурс, максимален размер на дълга, срокове и начини на усвояване, лихвени условия, погасителна схема, размер на разходите за поемане и обслужване на дълга, влияние на дълга върху бюджета на общината;
4.проектът да е предложен и обсъден от местната общност и
становищата и резултатите от обсъждането приложени като неразделна част от предложения проект.
ал.3. Предложението за поемане на краткосрочен дълг следва да съдържа описание на финансовите параметри на дълга – размер, срокове на погасяване, лихвени условия, погасителен план, източници на погасяване, влияние на дълговото финансиране и на разходите по обслужването на дълга върху бюджета на общината.
чл.53 ал.1. За публичното обсъждане на проекта, кмета на общината отправя покана до местната общност.
ал.2. Поканата се публикува в един местен или регионален вестник и се поставя на обществено достъпно място в сградата на общината, като датата на обсъждането на проекта следва да е с най-малко един месец преди разглеждането на предложението от Общински съвет.
ал.3. Обсъждането се провежда на датата, оповестена с поканата. За резултатите от обсъждането се съставят протоколи.
ал.4. В срока на обсъждането се приемат и писмени предложения и становища от граждани и граждански сдружения, заведени в деловодството на общината и съставляващи неразделна част от предложението.
чл.54 ал.1. Общинският съвет приема решение за поемане на дълг като определя:
1.размера на дълга;
2.валутата на дълга;
3.вида на дълга съгласно чл.49 ал.3;
4.обезпечението;
5.погасителната схема;
6.максимален лихвен процент, такси, комисионни и други разходи по обслужването на дълга.
ал.2. Решението по ал.1. се приема с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците.
ал.3. С решението по ал.1 Общински съвет възлага на кмета на общината да проведе процедура за избор на финансова институция или финансов посредник за осигуряване на необходимото финансиране на проекта.
чл.55 ал.1. Всички финансови задължения, за които с решение на Общински съвет са издадени гаранции от името и за сметка на общината представляват гарантиран от общината дълг.
ал.2. Общината може да гарантира дълг на общински търговски дружества с над 50 на сто общинско участие в капитала на дружеството, ако дългът е с инвестиционно предназначение, има предоставено обезпечение в полза на общината и е от полза на местната общност.
ал.3. Издаването на общинска гаранция става по предложение на кмета на общината, отговарящо на условията по чл.52 ал.2 пред Общинския съвет.
ал.4. Издаваните общински гаранции не могат да надвишават по номинал 5 на сто общата сума на собствените приходи и обща изравнителна субсидия по последния заверен годишен отчет за изпълнение на бюджета на общината.
чл.56. Годишният размер на разходите по обслужването на дълга не може да надвишава 25 на сто от общата сума на размерите на собствените приходи и на общата изравнителна субсидия на общината за съответната година.
чл.57. Общинският дълг не може да се обезпечава чрез залог или ипотека на имоти – публична общинска собственост.
чл.58 ал.1. Общинският съвет може да приеме решение за сключване на договор/и с друг/и община/и за отпускане и ползване на заеми за капиталови разходи от взаимен интерес.
ал.2. Източник на средствата по ал.1 не могат да бъдат целевите субсидии от Централния бюджет.

2.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Поемане на дългосрочен общински дълг за финансиране на проект.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

845/40/2/  Общински съвет – Елхово:
1.Приема проект “Извършване на СМР с енергоспестяващ ефект в ОУ “Св.Св.Кирил и Методий  – гр.Елхово”];
2.Разрешава община Елхово да поеме дългосрочен общински дълг за финансиране на проект “Извършване на СМР с енергоспестяващ ефект в ОУ”Св.Св.Кирил и Методий – гр.Елхово” при следните базови параметри:
2.1.    Максимален размер на дълга – 320 900 лв.;
2.2.    Валута на дълга – български лева;
2.3.    Вид на дълга – дългосрочен, поет с договор за общински заем с инвестиционно предназначение;
2.4.     Начин на обезпечаване – залог на бъдещи вземания от наеми, данъци, такси и други собствени приходи;
2.5.    Срок за погасяване – 5 години;
2.6.    Условия за погасяване – по договаряне, съгласно погасителен план.
2.7.    Максимален лихвен процент – 5% годишно;
2.8.    Срок на усвояване – 6 месеца;
2.9.    Източници за погасяване на дълга – собствени приходи и   изравнителна субсидия;
2.10.    Такси и комисионни – по договаряне.
3.Възлага на Кмета на общината да проведе процедура за избор на финансова институция по реда на Закона за обществени поръчки, която да осигури необходимото финансиране на проекта;
4.Задължава Кмета на общината в 10-дневен срок да уведоми министъра на финансите и Сметна палата за настоящото решение.

3.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение пред Общото събрание на акционерите на ГК “Изгрев” АД  за промяна на представителя на община Елхово в Съвета на директорите на дружеството.
ВНОСИТЕЛ: Христо Янков Христов – Председател на ОбС-Елхово

ОбС РЕШИ:

846/40/3/  Общински съвет-Елхово:
1.На основание чл.21, ал. 1, т.9 от ЗМСМА предлага на ОСА на ГК
“Изгрев” АД във връзка с чл. 221, т.4 от Търговския закон да освободи инж. Зоя Димитрова Стоева-Димитрова, ЕГН 5208249193 от СД като представител на община Елхово;
2.На основание чл.21, ал. 1, т.9 от ЗМСМА избира за свой представител
в СД на ГК “Изгрев” АД адв. Димитър Георгиев Атанасов, ЕГН 4704249062 и във връзка с чл. 221, т.4 от Търговския закон предлага на ОСА адв. Димитър Георгиев Атанасов, ЕГН 4704249062   да бъде избран в СД на дружеството;
3.На следващо заседание на ОбС, представителят на община Елхово  в
СД на ГК “Изгрев” АД инж.Зоя Димитрова Стоева-Димитрова да представи актуална информация относно икономическото състояние  на дружеството.

4.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение относно провеждане на конкурс за възлагане изпълнението на автобусна линия Елхово – Стара Загора от републиканската транспортна схема – квота на община Елхово.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

847/40/4/  Общински съвет – Елхово:
1.На основание чл. 17, ал. 3 от Наредба № 2 на Министерство на транспорта и съобщенията, възлага чрез провеждане на конкурс превозите по автобусна линия Стара Загора  – Елхово /тръгване от Елхово в 12:50/ от републиканската транспортна схема – квота Община Елхово – приложение № 1 и делегира изпълнението на своите функции относно провеждането на конкурса на Кмета на Община Елхово;
2.Определя 35 % от курсовете по автобусните линии за изпълнение  с автобуси, оборудвани за превоз на трудноподвижни лица;
3. На основание чл.22 ал.2 от Наредба № 2, определя цена от 50 лв. без ДДС за закупуване на документацията за участие в конкурса;
4.На основание чл. 17, ал. 5 от Наредба № 2 на Министерството на транспорта и съобщенията, определя състав на комисиите за провеждане на конкурса и за оценка на постъпилите предложения съгласно приложение № 2.
5. На основание чл.19 от Наредба № 2 на Министерството на транспорта и съобщенията, утвърждава критериите, начин на оценка и класиране на кандидатите,съгласно приложение 3
6.Приема съдържанието на документацията за участие в конкурса съгласно приложение № 4;
7.Приема елементите на документацията за участие както следва:
– Пълно описание на предмета на конкурса – приложение № 5;
– Изисквания към кандидатите и техническите условия към превозните средства – приложение № 6;
–  Образец на предложението – приложение № 7;
– Списък на задължителните документи, които се прилагат при участие в конкурс – приложение № 8;
– Проект за договор – приложение № 9;
– Условия и ред за провеждане на конкурс – приложение № 10.
8.Задължава Кмета на общината да проведе конкурса съгласно изискванията на Наредба № 2 /15.03.2002 г. на Министерството на транспорта и съобщенията и сключи договора за възлагане на превоза по утвърдената автобусна линия с кандидата спечелил конкурса.

5.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на имот – частна общинска собственост, представляващ дворно място с площ 863 кв.м, съставляващо урегулиран поземлен имот XI- 90 в кв. 4 А, по плана на с. Стройно.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

848/40/5/  Общински съвет – Елхово:
1.На основание чл. 35 ал. 2 от Закона за общинската собственост и чл. 27 ал. 2 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество разрешава продажба на недвижим имот частна общинска собственост, намиращ се в с. Стройно и представляващ дворно място с площ 863 кв. м, съставляващо урегулиран поземлен имот ХІ-90 в кв. 4 “а” по плана на с. Стройно одобрен със заповеди №№ 197 от 14.11.1938 г. и ТСУ-37 от 05.10.2006 г. при граници на имота на север – улица с о. т. 11 – 1а, на изток – ПИ ІV-89, на юг – ПИ І-89 и на запад – ПИ ІІ-90 на Манчо Иванов Стоянов от гр. Ямбол собственик на построените в това дворно място полумасивна жилищна сграда на един етаж със застроена площ 51 кв. м, построена през 1951 г., полумасивен плевник със застроена площ 62 кв. м, построен през 1928 г. и полумасивна салма със застроена площ 57 кв. м, построена през 1930 г., съгласно нот. акт № 35, том ІІ, дело № 262 от 21.02.1996 г. и на който с Удостоверение № 2/05.04.1996 г. на основание Закона за опрощаване на задължения към държавата е признато право на строеж върху дворното място и право на собственост върху построените в него сгради и подобрения;
2.На основание чл. 26 ал. 5 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, упълномощава Кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота.

6.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за продажба на имот – частна общинска собственост, представляващ дворно място с площ 2045 кв.м, съставляващо поземлен имот XIV-71 в кв. 11, по плана на с. Лалково.
ВНОСИТЕЛ: инж. Димитър Атанасов Димитров–кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

849/40/6/  Общински съвет – Елхово:
1.На основание чл. 35 ал. 1 от Закона за общинската собственост и чл. 27 ал. 1 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, разрешава продажба чрез търг по реда на глава седма от Наредба № 5 за  реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на следния недвижим имот частна общинска собственост, намиращ се в с. Лалково и представляващ, дворно място с площ 2 045 кв. м, съставляващо поземлен имот ХІV-71 в кв. 11 по плана на с. Лалково одобрен със заповеди №№ 5212 и 5213 от 1950 г. при граници на север – поземлен имот ХІІІ-68, на изток – улица с о. т. 17-16-15, на юг – поземлен имот І-73 и на запад – поземлен имот ІІ-70.
2.На основание чл. 26 ал. 5 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, упълномощава Кмета на общината да възложи изготвяне на пазарната оценка на имота.

7.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на пазарни оценки на общински имоти.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

850/40/7/  Общински съвет – Елхово:
1.На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, приема пазарните оценки на имотите частна общинска собственост, както следва :
1.1.За продажба на дворно място с площ 1 490 кв. м, съставляващо урегулиран поземлен имот VІІІ-за хлебопроизводство и обслужващи дейности в кв. 21 по плана на с. Малък Манастир одобрен със заповеди №№ ЛС/Р-340/25.09.1987 г. и ТСУ-16/11.05.2006 г. при граници на имота на север – ПИ Х-за стопански и обсл. дейности и ПИ VІІ-214, на югоизток – улица с ол тл 68 – 69, на юг – УПИ ХІІ-за търговски дейности и УПИ ІХ-за кметство и здравна служба и на запад – ПИ Х-за стопански и обсл. дейности заедно с масивна едноетажна стопанска сграда със застроена площ 41 кв. м, построена в поземления имот на стойност 3 800,00 лв.;
1.2.За продажба на дворно място с площ 1 055 кв. м, съставляващо поземлен имот ХІ-общ. в кв. 14 по плана на с. Лесово при граници на север – ПИ V-11, на изток – улица с о. т. 55 – 60, на юг – улица с о. т. 59 – 60 и на запад – ПИ VІ-11 на стойност 3 165,00 лв.;
1.3.За продажба на дворно място с площ 1 010 кв. м, съставляващо урегулиран поземлен имот VІ-общ. в кв. 22 по плана на с. Славейково, одобрен със заповед № 218/29.09.1939 г. при граници на имота на север – улица с о. т. 17 – 18, на изток – ПИ І-55, на юг – ПИ ІV-111 и на запад – улица с о. т. 17 – 44 на стойност 2 020,00 лв.;
1.4.За продажба на 1700/3400 ид. ч.  кв. м от дворно място цялото с площ 3 400 кв. м, съставляващо поземлен имот ІV-212 в кв. 28 по плана на с. Жребино, утвърден със заповеди  №№ 742/05.01.1946 г. и 743/05.01.1946 г., при граници на цялото дворно място: на североизток – улица с о. т. 40 – 48, на югоизток – улица с о. т. 48–47–74, на югозапад – ПИ V-193 и на северозапад – ПИ ІІІ-211 и ПИ Х-общ. на стойност 3 400,00 лв.;
1.5.За продажба на дворно място с площ 570 кв. м, съставляващо поземлен имот Х-255 в кв. 23 по плана на с. Лалково, одобрен със заповеди №№ 5212/11.12.1950 г. и 5213/11.12.1950 г. при граници на имота: улица и ПИ 254 на стойност 1 140,00 лв.;
1.6.За учредяване на възмездно право на ползване за срок от 10 години върху три терена, всеки с площ от 36 кв. м / терени №№ 1, 2 и 4 / върху които са построени сгради от метална сглобяема конструкция в урегулиран поземлен имот І-за жилищно строителство и магазини в кв. 9 по плана на гр. Елхово, утвърден със заповеди №№ ТСУ-13/26.04.1999 г. и ТСУ-32/12.07.2006 г., при граници на цялото дворно място на североизток – ул. Морава, на югоизток – улица и на югозапад – улица на стойност 720,00 лв. за всеки терен;
1.7.Учредяване на възмездно право на строеж върху терен с площ от 36 кв. м / терен № 3 / в  урегулиран поземлен имот І-за жилищно строителство и магазини в кв. 9 по плана на гр. Елхово, утвърден със заповеди №№ ТСУ-13/26.04.1999 г. и ТСУ-32/12.07.2006 г., при граници на цялото дворно място на североизток – ул. Морава, на югоизток – улица и на югозапад – улица на стойност 864,00 лв.
2.На основание чл. 26, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, приема актуализираните пазарните оценки за продажба на следните имоти частна общинска собственост, както следва:
2.1.Дворно място с площ 294 кв. м, представляващо УПИ ІІІ в кв. 9 “б” по плана на гр. Елхово на стойност 1 176,00 лв.;
2.2.Дворно място от 4 570 кв. м, представляващо урегулиран поземлен имот Х-за стопански и обслужващи дейности в кв. 21 по плана на с. Малък Манастир заедно с построените в поземления имот масивна триетажна сграда – училище със застроена площ 337 кв. м, масивна стопанска постройка и външна масивна тоалетна на стойност 52 000,00 лв.
3.На основание чл.26, ал. 5 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество, възлага на Кмета на общината да проведе търговете по т. 1.2, 1.6, 1.7, 2.1 и 2.2, да издаде заповеди по т. 1.1, 1.3,1.4 и 1.5 и сключи договорите за покупко-продажба и учреденото право на ползване и строеж.

8.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Приемане на мрежата от общински училища, детски заведения и обслужващи звена и утвърждаване отклонения под минималния брой на ученици в паралелките от I до VIII и на деца в полудневни детски групи за учебната 2007 / 2008 година.
ВНОСИТЕЛ: Венета Атанасова Димитрова – зам. кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

851/40/8/  Общински съвет – Елхово:
1. На основание чл. 21, ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл.11, ал.1, т.2 и ал.2 от Наредба № 7 от 29.12.2000 г. на МОН допуска по изключение формирането на самостоятелни паралелки от I до VIII клас с минимален брой  10 ученици, на слети паралелки от два класа от  I до IV клас с минимален брой  10 ученици и от V до VIII клас с минимален брой  12 ученици за учебната 2007/2008 година в основните училища в селата: Гранитово, Лесово, Маломирово и Бояново.
2.На основание  чл. 21, ал. 2  от ЗМСМА във връзка с чл. 2, ал.6 от Наредба № 7 от 29.12.2000 г. на МОН разрешава формирането на полудневна детска група в ОУ “Хаджи Димитър” с. Гранитово със седалище с.Мелница за учебната 2007/2008 година  при средна посещаемост 8 деца.
3. На основание  чл. 21, ал.2 във връзка с чл. 17, ал. 1, т. 3 и чл.20 от ЗМСМА  приема мрежата от общински училища, детски заведения и обслужващи звена за учебната 2007/2008 година в община Елхово, включваща – 1 гимназия, 6 основни училища, 1 обединено детско заведение, 5 целодневни детски градини, 1 общински детски комплекс.

9.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на средства за честването на 8 април  –  Международен ден на ромите.
ВНОСИТЕЛ: инж.Димитър Атанасов Димитров-кмет на община Елхово

ОбС РЕШИ:

852/40/9/  На основание чл.21 ал.1 т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет – Елхово отпуска 1 000лв. за културно – масови мероприятия по честването на 8 април – Международен ден на ромите.
Разходите да се извършат от дейност “Други дейности по културата”.

10.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Отпускане на еднократни социални  помощи на граждани от общината.
ВНОСИТЕЛ: Евдокия Вълчева Ленчева – председател на ПК по здравеопазване и социални дейности

ОбС РЕШИ:

853/40/10/  Общински съвет – Елхово:
I. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА и чл.15, ал.3 от ЗОБ предоставя еднократно финансово подпомагане на:
1.Анелия Емилова Михалева от гр. Елхово – 100 лв.;
2.Иванка Господинова Чернева от с. Изгрев, ул. Цар Борис I № 4 – 100 лв.;
3.Георги Петров Русков от с. Раздел – 60 лв.;
4.Иван Михайлов Хаджиев от с.Изгрев – 50 лв.;
5.Наско Иванов Ненов от с. Лесово – 50 лв.;
6.Катя Илиева Илиева от гр. Елхово, ул. Тракия № 27 –  50 лв.;
7.Гана Георгиева Плачкова от гр. Елхово, ул. Трети март № 104, вх. Б, ап. 20 – 50 лв.;
8.Минка Георгиева Илиева от гр. Елхово, ул. Тракия № 13 – 50 лв.;
9.Руска Димитрова Георгиева от гр. Елхово, к-с Изгрев, бл.18, вх. Б, ап. 24 – 50 лв.;
10.Тинка Миткова Желязкова от гр. Елхово, ул. Чаталджа № 36 – 50 лв.;
11.Донка Михайлова Сотирова от с. Жребино, ул. Клокотница № 5 – 50 лв.;
II. На основание чл.21, ал.2 от ЗМСМА не предоставя еднократно финансово подпомагане на:
1.Демир Петров Пехливанов от с. Борисово;
2.Минка Живкова Илиева от гр. Елхово, ул. Тракия № 25;
3.Мария Иванова Чернова от гр. Елхово, ул. Вардар № 57 А

11. ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за удължаване срока на договор за наем № 2/н от 15.04.2004 г. за имот-публична общинска собственост, представляващ язовир с кад. № 306 в землището на с. Гранитово за срок от три години.
ВНОСИТЕЛ: Борислав Илиев Попов – зам.кмет на общината

ОбС РЕШИ:

854/40/11/ Общински съвет – Елхово:
1.На основание чл.14, ал.3 от Закона за общинската собственост и §78, ал.2 от Преходните и заключителни разпоредби от ЗОС, разрешава срока на договор за наем №2/н от 15.04.2004г. за имот публична общинска собственост представляващ: язовир с кад.№ 306 в землището на с.Гранитово с площ 11,622 дка в м. “Гражданска поляна” при граници: 1.№1169-полски път на км.Гранитово; 2.№307- дере на км.Гранитово; 3.№546-пасище, мера на остатъчен общински фонд; 4.№305-дере на км.Гранитово; 5.№514-пасище, мера на остат.общ.фонд да се удължи с нов договор за наем за срок от 3 /три/ години с годишен наем 136.16 лева без ДДС.
2.На основание чл.14, ал.2 и ал.3 от Закона за общинската собственост, упълномощава Кмета на общината да сключи договор за наем.

12.ДОКЛАДНА ЗАПИСКА ОТНОСНО: Предложение за отдаване под наем на пасища, мери, намиращи се на територията на община Елхово, област Ямбол.
ВНОСИТЕЛ: Борислав Илиев Попов – зам.кмет на общината

ОбС РЕШИ:

855/40/12/  Общински съвет – Елхово:
1. На основание чл. 14, ал.1, ал. 2 и ал. 3 от Закона за общинската собственост, чл. 20 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество разрешава:
1.1. Отдаването под наем на пасища, мери частна общинска собственост чрез явен търг за срок  до 01.10.2007 год. от стопанската 2006/2007 г., описани в приложения Списък на земеделските земи по номера на имотите, местности, физически блокове и площ – Приложение № 1,  с начален  размер на годишния наем, определен в приложение № 3 на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество;
1.2. Отдаването под наем на пасища, мери, стопанисвани от общината по чл. 19 от ЗСПЗЗ чрез явен търг за срок до 01.10.2007 год. от стопанската 2006/2007 г., описани в приложения Списък на земеделските земи по номера на имотите, местности, физически блокове и площ – Приложение № 2, с начален  размер на годишния наем, определен в приложение № 3 на Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество;
1.3. От тези площи се изключват мерите и пасищата, отдадени под наем и аренда до края на стопанската  2006/2007 година.
2. Участниците в търга да бъдат регистрирани като земеделски производители, отглеждащи животни в съответните населени места;
3. На основание чл. 17, ал. 4 от Наредба № 5 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинското имущество,  въз основа на резултатите от търга, упълномощава Кмета на общината или определен от него зам. кмет да сключи договорите за отдаване под  наем на земеделските земи.

13.Предложение за поемане на разходите по погребението на почетния гражданин на община Елхово – Стойчо Петров Стойчев.
ДОКЛАДВА /УСТНО/: инж. Димитър Атанасов Димитров – кмет на общината

ОбС РЕШИ:

856/40/13/  На основание чл.21 ал.1 т.23 от ЗМСМА Общински съвет – Елхово, одобрява разходи за погребение, такси и други разходи на почетния гражданин на община Елхово – Стойчо Петров Стойчев в размер на 409,46 лв.