ИЗЛОЖБА ОТ КОЛЕДНИ ПОЗДРАВИТЕЛНИ КАРТИЧКИ

        Изложба от коледни поздравителни картички е подредена в залата на Общински детски комплекс Елхово. Децата от Елхово нарисуваха 100 поздравителни картички.

           Изложба от коледни поздравителни картички е подредена в залата на Общински детски комплекс Елхово. Децата от Елхово нарисуваха 100 поздравителни картички.

            На откриването на изложбата присъстваха авторите на картичките, участниците в школата по живопис по проекта, родители, учители, служители на общинска администрация, екипът на проекта. Зам. кметът на община Елхово г-н Христо Христов връчи на всички участници в конкурса грамота и награди.

            Конкурсът е организиран като част от дейностите по проекта на ОбДК «След училище – към правилния избор». С конкурса организаторите  си поставят за цел да спомотнат за формиране на творчески личности, стремеж към изява на способностите, да провокират творческото въображение на децата. В конкурса взеха участие ученици от ² до ²V клас от ОУ”Св.св. Кирил и Методий”, ОУ”Св. П. Хилендарски”, ПУИ “Н.Й.Вапцаров”, ЦСРИ”Света Марина” и Ресурсен център. По проекта са осигурени материалите за работа за всички участници. Картичките са изработени във формат на сгънат на две блоков лист. На гърба на картичката са написани името на автора, клас, училище. Децата имаха възможност сами да изберат техниката на работа. Картичките бяха представени в Общински детски комплекс Елхово до 07.12.2009г. Компетентно жури в състав от художници с доказана творческа индивидуалност оцени картичките и определи 10-те най-добри творби. Те ще бъдат отпечатани в местния вестник.

            Със 70 от изработените картички община Елхово ще поздрави с предстоящите зимни празници 40 възрастни хора, които ползват социалната услуга «домашен помощник»  и хората, които се грижат за тях.

Общински детски комплекс Елхово изпълнява проект “След училище – към правилния избор” с финансовата подкрепа на Оперативна програмаРазвитие на човешките ресурси2007 – 2013г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

 

“Настоящият документ е създаден с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Общински детски комплекс Елхово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ,  и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или МОМН.”