ОТНОВО ОБЩЕСТВЕНА ТРАПЕЗАРИЯ В ЕЛХОВО

От 1 октомври в Елхово отново ще работи обществена трапезария. Услугата ще се предоставя до 31.12.2010г.

От 1 октомври в Елхово отново ще работи обществена трапезария. Услугата ще се предоставя до 31.12.2010г.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров подписа договор с Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане”. От услугата ще се възползват 35 души, които отговарят на изискванията. Това  са лица и семейства на месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях и самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, както скитащи и бездомни деца и лица. Подборът на лицата ще се извършва съвместно с Дирекция „Социално подпомагане”. Дирекцията ще осъществява и последващ контрол по дейностите.

Те ще получават супа, основно ястие и  хляб. Ще се приготвя разнообразна храна, отговаряща на критериите за здравословно хранене. Предвидено е и диетично меню. Като трапезария ще се ползва съществуващата столова в сградата на ул. Търговска 13.

Дейностите се финансират на 100%. Средствата се предоставят от Министерството на труда и социалната политика – “Фонд социално подпомагане” и Фондация Институт „Отворено общество”. Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на най–уязвимите жители на общината чрез осигуряване на топла и здравословна  храна.

Обществена трапезария беше разкрита в Елхово за първи път през миналата година. В резултат на предприемчивостта на ръководството на община Елхово бе реализиран проект и в продължение на 5 месеца 35 лица ежедневно получаваха топла храна.