ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ЗНАЧЕНИЕТО И РОЛЯТА НА МИГ-ЕЛХОВО

    На 02.12.2010 г в залата на „Европейски център” – гр.Елхово се проведе  информационна среща за популяризиране значението и ролята на МИГ-Елхово.

    На 02.12.2010 г в залата на „Европейски център” – гр.Елхово се проведе  информационна среща за популяризиране значението и ролята на МИГ-Елхово. Срещата се организира в рамките на изпълнението на Дейност 6 „ Информация, събития и семинари за информиране на местното население за предстоящата покана за избор на МИГ по Подхода ЛИДЕР от ПРСР и за дискутиране и популяризиране на предложената СМР”. Това бе последната от поредицата информационни срещи, провеждащи се в рамките на изпълнявания от Община Елхово Проект „Придобиване на умения и постигане на обществена активност за потенциална местна инициативна група на територията на Община Елхово” по Програмата за развитие на селските райони, под-мярка 431-2.

   Срещата бе открита от Мария Димитрова-експерт по подготовка и провеждане на обучения и информиране, която разясни, че учредената МИГ-Елхово на територията на Община е Елхово е една от основните цели на изпълнявания от Общината проект. МИГ-Елхово  ще  администрира изцяло прилагането на Стратегията за местно развитие  и ще  носи пълната отговорност за избора на предложения за проекти и тяхното договаряне.

   Г-н Стойчо Стойчев – допълнителен външен експерт направи кратък преглед на Подхода ЛИДЕР като инструмент за децентрализирано развитие на селските райони и изнесе лекция на тема «Роля и значение на МИГ-Елхово в процеса на местно развитие». Участниците в срещата бяха запознати с възможностите, които предлага разработената от МИГ-Елхово Стратегия за местно развитие за финансиране на проекти в подкрепа на бизнеса и подобряване качеството на живот в населените места на територията на действие на МИГ-Елхово. Прилагайки подхода ЛИДЕР, Местната инициативна група  на територията на община Елхово следва да се превърне в една от значимите регионални институции в подкрепа на местните власти, бизнеса и НПО, сътрудничеща си с богата гама от участници в различни сектори на социално-икономическото развитие  в  местен, национален и международен  план.

  Участниците имаха възможност да отправят своите въпроси, както по време на дискусията, така и по време на индивидуалните срещи и консултации с екипа на проекта.