ТРЕНИНГИ С РОДИТЕЛИ ОРГАНИЗИРАТ В ДЕТСКА ГРАДИНА В ЕЛХОВО


1 януари 2012
Публикувано от

        Поредица от еднодневни тренинги организираха в ЦДГ “Надежда” в Елхово. В обучителните занятия участват родители от ромски и български етнос и педагагическият колектив.

             Поредица от еднодневни тренинги организираха в ЦДГ “Надежда” в Елхово. В обучителните занятия участват родители от ромски и български етнос и педагагическият колектив.

            Тренингите са на тема “Как да общуваме с децата си”, “Как да разрешаваме конфликти”, “Как да ценим различността”, “Мотивация  на деца и родители за училище”. За лектори са поканени педагози и психолог. Голяма част от децата в детската градина са от ромски произход, затова и целта на срещите  е да се постигне разбиране на проблемите, свързани с ромската изолация и необходимостта от приобщаване на децата от този етнос. В резултат на свободното и активно участие на родителите в занятията у тях се формира мнение за необходимостта децата им да бъдат образовани. Тренингите показаха, че и самите родители имат нужда и необходимост от овладяване на знания в различни направления.

            Организираните срещи са част от дейностите по проект на ЦДГ”Надежда”, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства – “Живеем и израстваме заедно”. По проекта са организирани още “Дни на отворените врати”, обзаведени са кътове на ромската култура, проведен е Коледен карнавал, организирано е посещение в гр. Котел с посещение в Природонаучния музей, изработени са информационни табла.

            До края на проекта ще се проведат още тренинги, лятно училище за децата и приключване на дейностите с “Дни на отворени врати”.


Версия за печат
Неделя, 20 Окт 2019 / 07:31 часа

Времето в Елхово

Елхово
Предимно ясно
12°C
Усеща се като: 11°C
Налягане: 1020 mb
Влажност: 100%
Вятър: 1 m/s С
Ветровито: 3 m/s
Изгрев: 07:31
Залез: 18:25