Проведе се заседание на Управителният съвет на „Ученически спортен клуб Елхово – 2008”

          На 31 януари се проведе заседание на Управителният съвет на „Ученически спортен клуб Елхово – 2008”, на което бяха разгледани отчет на дейността и отчет на финансовите резултати на клуба през изминалата година.

На 31 януари се проведе заседание на Управителният съвет на „Ученически спортен клуб Елхово – 2008”, на което бяха разгледани отчет на дейността и отчет на финансовите резултати на клуба през изминалата година. В състава на Управителният съвет бяха избрани зам. кмета на община Елхово г-жа Кючукова (председател), г-жа Димитрова – секретар на община Елхово  и г-жа Бординяшка – директор на ОбДК Елхово. За членове на Контролният съвет съответно Янна Иванова, Жана Ангелова, Даниела Минкова.

Ученически спортен клуб „Елхово – 2008″ спечели проект по програма на МФВС „Спорт за децата в свободното време”, направление „Спортни занимания през ваканциите” на стойност 4 100 лв.

Проектът създава условия за пълноценно осмисляне свободното време на учениците от община Елхово през ваканциите чрез безплатно обучение по спортовете – тенис на корт и лека атлетика, стимулиране и развитие на спортните им интереси и формиране на съзнателно позитивно отношение към укрепване на собственото им здраве и физическо усъвършенстване.

В реализацията на Проекта ще се включат 120 ученици от първи до дванадесети клас от ОУ „Св.Пайсий Хилендарски“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГ „Стефан Караджа“, Г „Св.Климент Охридски“, ПУИ „Никола Вапцаров“ и децата от Център за настаняване от семеен тип.

Община Елхово – Община Елхово в качеството си на партньор по проекта ще съдейства за осигуряване на подходящи спортни обекти и съоръжения, необходими за провеждане на предвидените дейности.

В териториален аспект спортните занимания ще се провеждат на спортните площадки на ПГ „Стефан Караджа“ и Г „Св.Климент Охридски“.

Проектът ще бъде реализиран в периода на ваканциите, както следва – пролетна /09.04.2012 – 16.04.2012/ 6 групи по 6 часа на група – общо 36 часа и лятна /02.07.2012 – 10.08. 2012/ 6 групи по 30 часа – общо 180 часа – като се спазват общите и специфични изисквания на Програмата на МФВС „Спорт за децата в свободното време“.