Заключителна супервизия по проект „Къща като вкъщи“

           Днес се проведе последната супервизия със служителите на ЦНСТ град Елхово. Супервизията е част от дейност „Повишаване на професионалните компетенции на персонала на ЦНСТ – обучение, консултиране, супервизия” по проект BG051PO001-5.2.06-0088-C-0001 „Къща като вкъщи”

Днес се проведе последната супервизия със служителите на ЦНСТ град Елхово. Супервизията е част от дейност „Повишаване на професионалните компетенции на персонала на ЦНСТ – обучение, консултиране, супервизия” по проект BG051PO001-5.2.06-0088-C-0001 „Къща като вкъщи”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по схема за безвъзмездна финансова помощ „Социални услуги за социално включване”.

Фокусът на проведената супервизия бе обзор на дейноститите извършени по проекта и постигнатите резултати. Всички служители имаха възможност да изкажат личните си впечатления от работата с децата.

„В началото бе трудно на децата да се адаптират към новата обстановка, да спечелим тяхното доверие, но с течение на времето и много работа днес те се чувстват наистина у дома си.”сподеха служителите.

По време на проекта децата изградиха и оформиха положителни навици и поведение сред децата настанени в центъра. В резултат на няколкомесечната работа на служителите на ЦНСТ и екипа за организация и управление на проекта се наблюдава положителна промяна в поведението на децата – вече са сравнително адаптирани към новите условия на живот, агресията е значително намалена, децата се приобщават към правилата и реда установени в центъра.

През месец септември започна и учебната година за децата настанени в ЦНСТ. Пет от децата посещават ОУ „Паисий Хилендарски”, а две от тях – ПУИ „Н.Й.Вапцаров”.

В момента в центъра са настанени седем деца, като две момиченца вече живеят в приемни семейства. Налице е интерес и от други семейства в града в посока на приемната грижа.

През тази седмица за децата от ЦНСТ-Елхово е организирана екскурзия до минералните бани в гр. Стара Загора, което е част от дейностите по проекта.