Кметът на община Елхово получи споразумението за безвъзмездна финансова помощ за саниране на болницата

На официална церемония министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи на кмета на община Елхово г-н Петър Киров споразумение за безвъзмездна финансова помощ по линия на Международен фонд „Козлодуй“ за изпълнение на проект „Строително – монтажни работи с енергоспестяващ ефект на сградата на МБАЛ”Св.Св.Иван Рилски”град Елхово и Медицински център-1 Елхово ”.

На церемонията по подписването присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова и директорът на дирекция „Ядрена безопасност” на Европейската банка за възстановяване и развитие Винс Новак.

„По тези споразумения ще се финансират 243 обществени сгради в страната. Това е най-мащабната програма за енергийна ефективност”, каза министър Добрев. С парите ще се извърши модернизация на отоплителни системи, саниране, подмяна на дограми, оптимизация на електрически инсталации. Мерките ще бъдат изпълнение в 99 детски градини, 63 учебни заведения, 16 административни, 10 спортни сгради и здания за културни дейности, 55 здравни заведения.

Строително – монтажните работи, предвидени по проекта са свързани с енергоспестяващи мерки за топлинно изолиране и ще стартират в началото на следващата година.