СВЕТЪТ ОКОЛО НАС

          Светът около нас представиха ученици от V до Х²² клас. Те участваха в конкурс за видео клип и цифрова снимка, организиран в чест на Празника на град Елхово.

          Светът около нас представиха ученици от V до Х²² клас. Те участваха в конкурс за видео клип и цифрова снимка, организиран в чест на Празника на град Елхово.

            Конкурсът бе организиран в две възрастови групи – от V до V²²²клас и от ²Х до Х²² клас. Учениците имаха право да участват в една от двете категории и да представят по свое желание или видео клип или цифрова снимка. За да се даде възможност за участие на голям брой ученици организаторите не бяха поставили ограничения за работа с определени програмни продукти и формати. Към видео клиповете беше поставено единствено ограничение във времетраенето – до 3 мин., а за цифрова снимка – в броя на снимките – до 5.

           Във възрастова група V –V²²² клас 11 ученика от ОУ”Св. П. Хилендарски” представиха 5 видео клипа, 4 от които екипна разработка. ОУ”Св. св. Кирил и Методий” бе представено от 2 участника с 2 видеоклипа. В категория “цифрова снимка” участваха общо 6 ученика – по три от вдете възрастови групи.  Конкурсните работи оцени жури в състав Стефан Вълчев – оператор в КТВ “Странджа”, Георги Димитров – фото “Гидис”, Христо Христов – зам. кмет на община Елхово. След предварително изтеглен жребий на участниците в конкурса бе предоставена възможност сами да представят творбите си. За някои от участниците светът около тях се простира до близката улица, градския парк, градът в който живеят, за други – до Гърция, Македония, Италия….Журито не присъди първа награда както за видео клип, така и за цифрова снимка. Второ място  в категория “видео клип” получи Пенка Ангелова от ОУ”Св. П. Хилендарски”. На трето място бе класирана работата на Елжана Апостолова и Поли Янева от същото училище. В категория “цифрова снимка” второ място бе присъдено на Атанаска Никова от ПГ”Стефан Караджа” за снимката “Залез над р. Тунджа”. Журито даде и две трети награди – на Мариела Колева за снимката “Фарът на Ахтопол” и на Елена Андонова “Изглед към Кавала”. Отличените ученици получиха за работата си парични награди. Всички участници в конкурса получиха грамоти и поощрителни награди тениски, осигурени от община Елхово. Христо Христов – зам. кмет на община Елхово мотивира решението на журито и награди участниците в конкурса.