АРТ ПАРТИ ЗА МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ ОТ ЕЛХОВО

          С арт парти бяха отчетени резултатите от конкурса за рисунка, посветен на Празника на Елхово. На  малките художници гостуваха клоуните Коко и Роко.

          С арт парти бяха отчетени резултатите от конкурса за рисунка, посветен на Празника на Елхово. На  малките художници гостуваха клоуните Коко и Роко.

            В чест на Празника на Елхово, Община Елхово обяви конкурс за рисунка за деца от 6 до 10 години на тема “Елхово в моите мечти”. Участниците в конкурса рисуваха върху блоков лист без ограничения в използваната техника и материали. Идеята на организаторите е с най-добрите рисунки да бъде оформен рекламният календар на община Елхово за 2009г. От двете основни училища в града и двете детски заведения бяха представени 45 творби. Художниците Ангел Трънков, Куман Сталев и Желязко Петков оцениха рисунките и определиха  12 най-добри от тях. За всички участници в конкурса бе организирано арт парти с участието на клоуните Коко и Роко. Прочутият актьор и любимец на някалко поколения  бате Николай –  Николай Николаев и неговият колега Марин Неделчев забавляваха децата с песни и фокуси. Децата не само се възхищаваха на клоуните, но имаха възможност да им бъдат помощници в някои от номерата, както и да се включат в училището за фокусници. Всички с неописуем възторг посрещнаха авторовото стихотворение на Роко за училището и заедно с него разучаваха рок-песен. А дали може Роко да “снася” яйца, а бате Николай да връща изпитата от децата кока – кола от различни части на тялото можаха да се убедят само присъстващите на шоуто. На финала като истински герои бяха отличени авторите на най-добрите рисунки : Камелия Недкова, Бояна Николова, Ивелин Илиев, Румяна Илиева, Димитър Димитров, Християна Иванова, Йоана Вълчева, Грета Стоянова, Христина Петрова, Станка Иванова, Моника Бозукова, Веселка Тодорова. Поощрени бяха за въображението и уменията си и Антония Христова, Даниела Чиликова, Карина Тонева, Мария Василева, Даниела Илиева, Алексия Василева, Соня Стойчева. Всички те получиха от зам. кмета на община Елхово Христо Христов грамоти и награди за достойното си представяне в конкурса “Елхово в моите мечти”.