Продължава същинското предоставяне на интегрирани услуги по проект “Право на независим живот“

                      

2014                

 

   Община Елхово продължава същинското предоставяне на интегрирани услуги  по проект “Право на независим живот“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз – чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Независим живот”, приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”  2014-2020”. През месец  декември 2015 г. услугата стартира с  42 потребители, обслужени от 15 домашни помощника. През месеца  май предстои да бъдат сключени договори с още 15 лица лични  асистенти и 15 лица домашни помощници, както и с потребители на интегрираните услуги .Ежемесечно в община Елхово се извършва вътрешен контрол от екипа на проекта, по предварително одобрен график, по отношение на предоставянето на интегрираните услуги от домашните помощници /личните асистенти – договорените дейности, начина и времето на изпълнението им.

Резултати от проверките:

  1. Относно процеса по предоставянето на интегрираните услуги.

До момента няма проблеми с предоставянето на интегрираните услуги, както от страна на потребителите, така и от страна на домашните помощници/личните асистенти. Услугата е в процес на предоставяне.

  1. Относно изпълнението на конкретните заложени дейности.

Домашните помощници/Личните асистенти изпълняват качествено задълженията си по длъжностна характеристика и конкретно заложените услуги според индивидуалния план на потребителя. Спазват работното време.

  1. Други.

По време на проверките, потребителите изразяват задоволство от предоставяните им интегрираните услуги и удовлетвореност.

  1. Констатирани проблеми и предприети мерки за отстраняването им от екипа на общината.

Не са констатирани проблеми.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

  „Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”