ТРИ ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ОБЩИНА ЕЛХОВО ПО ПРОГРАМАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

        Изграждане на многофункционална спортна зала, Център за детски и младежки дейности и реконструкция на водопроводна мрежа в селата Бояново, Маломирово и Раздел са проектните предложения на община Елхово по Програмата за развитие на селските райони.

         Изграждане на многофункционална спортна зала, Център за детски и младежки дейности и реконструкция на водопроводна мрежа в селата Бояново, Маломирово и Раздел са проектните предложения на община Елхово по Програмата за развитие на селските райони.

Проектите ще бъдат представени по Мярка 321 “Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Част от средствата, които се предоставят по програмата са насочени към строителство, реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения, както и за изграждане или подобряване на центрове за отдих, свободно време и спорт / спортни и младежки центрове и други/.иФинансовата помощ за одобрени проектие в размер на 100% от общите допустими разходи по проект.иМинималният размер на допустимите разходи, за които се кандидатства по проекти, представени от общини е левовата равностойност на 10 000 евро, а максималният размер  – левовата равностойност на 3 000 000 евро.

В района на стадиона дълги години стои недостроена спортна зала. Проектът предвижда нейната реконструкция и доизграждане до превръщането и в модерна база за спорт. Сградата е едноетажна и се състои от три корпуса- салон, изпълнен със стоманена конструкция, тренировъчна зала и обслужващи помещения. Реконструкцията включва изграждане на салон с места за 120 зрители, сауна, съблекални за състезатели, треньори и съдии, бюфет във фоайето и др. Предвидено е благоустрояване на района около залата и оформяне на паркинг.

За децата и младежите  ще бъде изграден Център за детски и младежки дейности в сградата на бившето кино. Киното е построено преди повече от 70 години, а близо 15 години не се използва. Проектът предвижда запазване на залата за представления, преустройство на съществуващо помещение в зала за репетиции, съблекалня, гримьорна, обслужващи и административни помещения. Ще се извърши основен ремонт на покрива, подмяна на водосточните тръби, подмяна на дограмата и др. Ще се осигури достъп за хора с увреждания чрез изграждане на рампа, обезопасена с парапет.

С третото проектно предложение ще се реконструира вътрешната водопроводна мрежа в селата Бояново, Маломирово и Раздел. Водопроводната мрежа в тези села  е изградена от етернитови и поцинковани тръби с изтекъл амортизационен срок, което води до чести аварии. Подмяната ще се извърши с нови полиетиленови тръби с висока плътност и ще обхваща всички улици. На всички отклонения от главните клонове са предвидени спирателни кранове, които ще позволят в случай на аварии да се изключват отделни участъци от мрежата.