ГОТОВНОСТ ЗА ЗИМАТА


 

         Училищата, детските градини и социалните заведения в община Елхово са готови за отоплителния сезон. Приключи зареждането с течно и твърдо гориво в съответствие със заявените количества.

          Училищата, детските градини и социалните заведения в община Елхово са готови за отоплителния сезон. Приключи зареждането с течно и твърдо гориво в съответствие със заявените количества.

            За доставка на газьол за промишлени и комунални цели е избран доставчик след проведена обществена поръчка. Количествата се доставят при необходимост и по предварителна заявка от ръководителите на учебните и детски заведения. 

            На твърдо гориво се отопляват кметствата, двете  основни училища в селата и филиалите на целодневните детски градини, Защитеното жилище, Дома за стари хора.  За тях са осигурени дърва от общинския горски фонд. Доставени са и брикети за училището в с. Лесово, Защитеното жилище и Дома за стари хора.    

            Центърът за социална рехабилитация и интеграция “Св. Марина”, клубовете на пенсионерите и хората с увреждания се отопляват с климатици. Разходите им са обезпечени със средства от общинския бюджет.

            Добити са 4 850 куб.м. дърва от сечища в землищата на селата Вълча поляна, Малък манастир, Лесово, Раздел и Славейково. С това количество са  осигурени жителите на селата Вълча поляна, Голям Дервент, Лесово, Мелница, Раздел, Чернозем, Гранитово, Изгрев, Пчела, М. манастир, Славейково, Маломирово, кметствата, училищата и филиалите на детските градини, читалищата. За останалите населени места Държавно горско стопанство реализира над 3 000 куб.м.

            За своевременен изход от ситуации на образувана поледица, от общинска администрация ще поставят съдове с луга и пясък с  вместимост до 0,5 куб. м. на възлови места –училища и детски градини, здравни заведения, централна градска част, проблемни кръстовища и др. Целта е сместа да се разпръсква своевременно от лицата, наети по НП»ОСПОЗ» за изпълнение на неотложни и аварийни работи до извършване на цялостно описъчаване от ослужващата фирма.