НАГРАДА ЗА ЗЛАТОМИРА

Златомира Христова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ зае трето място на Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“.


Златомира Христова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ зае трето място на Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието, младежта и науката, Национален дворец на децата – гр. София, Регионален инспекторат по образование – гр. Бургас и община Сунгурларе. В конкурса взеха участие ученици от 7 до 18 години, разпределени в три възрастови групи.

За седма поредна година в община Сунгурларе е открита Национална изложба – конкурс „Св. Трифон Зарезан“, посветена на традиционния празник на лозаря и винаря и Деня на град Сунгурларе – 14 февруари. Целта на конкурса е да съхрани и популяризира българския народен обичай Трифон Зарезан. Оценяването е извършено от жури, в състав е определен от Министерството на образованието, младежта и науката. В журито през тази година са включени – експерт по изобразително изкуство на МОМН и представители на РИО – гр. Бургас и ОДК – гр. Сунгурларе.

Награждаването се проведе в град Сунгурларе на 14 февруари. Златомира Христова е ученичка от 6 „б“ клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Подкрепа за участието си в конкурса е получила от учителя си по изобразително изкуство Ангел Трънков. Като награда за призовото място Златомира получава грамота и статуетка. На младата художничка й предстои участие в Третия национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“, който се осъществява в рамките на фестивалните дни по повод „Кюстендилска пролет“ – празник на град Кюстендил.