ПРИЕМЪТ НА УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩАТА НА ОБЩИНА ЕЛХОВО ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

          Гимназия «Св. Климент Охридски» запазва традиционния си прием след V²² клас в две паралелки – „Природоматематически профил „Математика“ и „Природоматематически профил „Информатика и информационни технологии“. Приемът в паралелки след завършен осми клас се осъществява по документи в непрофилирана паралелка.   

Гимназия «Св. Климент Охридски» запазва традиционния си прием след V²² клас в две паралелки – „Природоматематически профил „Математика“ и „Природоматематически профил „Информатика и информационни технологии“. Приемът в паралелки след завършен осми клас се осъществява по документи в непрофилирана паралелка. Резултатите от първо класиране ще бъдат ясни на 24.06., а до 30.06. е срока за записване на класираните ученици.

За учебната 2010/2011 година Професионална гимназия „Стефан Караджа“ гр. Елхово ще приема ученици след 8 клас по специалностите „Производство на облекло от текстил“ и „Електрически машини и апарати“ с по 14 ученика, със срок на обучение – 4 години. За втора година ПГ „Стефан Караджа“ обявява прием и за паралелка, с 4 годишен срок на обучение – «Малък и среден бизнес» за 15 ученика. Петнадесет са местата и за желаещите за специалността «Машини и съоръжения за заваряване». Необходимите документи  за кандидатстване са – заявление за класиране по образец на училището, копие от свидетелството за основно образование и медицинско свидетелство със заключение за желаната специалност. На материално затруднените ученици, отличници и сираци училището осигурява стипендии. Всички завършили ученици могат да продължат обучението си в университети и колежи. Всички ученици, завършили курса на обучение получават диплома за средно образование и свидетелство за професионална квалификация.

Двадесет и шест ученика ще бъдат приети в ПГ по МСС «Ернесто Че Гевара» с. Бояново за 4 годишен срок на обучение. Те ще придобият умения за монтьор на селскостопанска техника. Балообразуващите предмети за паралелката са български език и литература, математика и физика.

Утвърден е план-прием за 2009/2010г. и на Помощно училище-интернат «Никола Йонков Вапцаров» след завършен осми клас. Предвидено е в рамките на две години 6 ученика да придобият квалификация «шивач».