ЕЛХОВО С ЦИФРОВИ ТЕЛЕФОННИ ПОСТОВЕ

         Приключи цифровизирането на телефонните постове в Елхово. За малко повече от месец Елхово се цифронизира на 100 %.

         Приключи цифровизирането на телефонните постове в Елхово. За малко повече от месец Елхово се цифровизира на 100 %.

            От 9.11.2007г. по предварително оповестен график на населението БТК започна подмяната на аналоговите телефонни постове с цифрови. С промяната телефонните номера станаха петцифрени, като всеки абонат  добави пред номера си цифрата 8. Освен това вече няма и дублексни постове.  Цифровите телефонни постове имат редица други предимства. Те позволяват на абонатите да се възползват от близо 30 вида услуги като например достъп до интернет,  получаване на детайлизирана справка, пренасочване на повикване, изписване на номера на телефона на дисплей и др. При повреди абонатите се обаждат на безплатен номер 130.  

            Тази  технология позволи да се замени централата образец 1929 година. Новата централа се разполага само в една стая за разлика от старата, която заемаше цял един етаж.

Инвестицията на БТК АД в Елхово е над 250 000 лв. и касае всичките 3 300 клиенти. Залог за оптимизиране качеството на обслужването от дружеството са възможностите на новата технология, която позволява и надграждане на други услуги в бъдеще.